Vi-skogen söker en regionkommunikatör

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med stöd till bönder och deras organisationer i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Genom utbildning och rådgivning når Vi-skogen över en miljon människor. Mer än 100 miljoner träd har planterats sedan starten 1983. Vi-skogens vision är en hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv. Vi-skogen arbetar i fyra länder: Kenya, Rwanda, Tanzania och Uganda.

Vi söker en regionkommunikatör för östra Afrika. Du ingår i marknadsavdelningen vid huvudkontoret i Stockholm och tillhör enheten för opinion och insikt. Då arbetsplatsen är belägen vid regionkontoret i Nairobi är regionchefen din närmaste chef och arbetsledare i det dagliga arbetet. Din huvudsakliga uppgift är att kommunicera för Vi-skogen för att stärka organisationens kännedom och insamlingsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kontinuerligt bidra med artiklar, notiser och bilder till Vi-skogens svenska kommunikationskanaler som till exempel webb, nyhetsbrev, verksamhetsberättelse och övriga trycksaker, samt på efterfrågan till medier och kommunikationskanaler hos de företag som Vi-skogen samarbetar med.
  • Ansvara för övergripande omvärldsbevakning från regionen; fånga upp nyheter och andra frågor och förmedla till Sverige. Detta innebär också att etablera och upprätthålla kontakt med svenska och andra relevanta journalister verksamma i regionen.
  • Initiera och samordna insatser för att öka den lokala och regionala kännedomen och Vi-skogen om samarbetsorganisationernas arbete, inklusive produktion och kvalitetskontroll av regionens kommunikationsmaterial.
  • Ha en överblick över ambassaders, organisationers och andra givares prioriteringar, t.ex. nya landstrategier, för att ge en bas för regionens kontakter och ansökningar.
  • Koordinera besök av kollegor, grupper från medlemsorganisationer, studenter, politiker m.m.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Du har erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation.
Du har erfarenhet av projektledning.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska och behärskar båda språken som arbetsspråk.

Vi-skogen eftersträvar mångfald inom organisationen.

Anställningsform

Förordnandet är på två år med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 februari 2017.

Ansökan

Ansökan görs till hr@viskogen.se med personligt brev och CV senast den 6 november.

Information om tjänsten och rekryteringsprocessen

Carina Andersson, HR-chef, carina.andersson@weeffect.se eller 08-120 371 28
Ola Richardsson, enhetschef, ola.richardsson@viskogen.se eller 08- 120 37 110

Facklig företrädare är Maja Norell, maja.norell@weeffect.se

För mer information om Vi-skogen hänvisas till vår hemsida www.viskogen.se

Fler sätt