Varmare klimat – iskall nyhet? Välkommen till seminarium och rapportsläpp 

Har klimatförändringarna blivit hetare nyhetsstoff? Vem syns och hörs mest i debatten? Och vad engagerar läsarna mest? Välkommen till samtal och rapportsläpp den 4/7 i Almedalen. 

För andra året har Vi-skogen och Retriever analyserat hur svenska tidningar rapporterar om klimatförändringarna. Rapporten som presenteras och diskuteras på seminariet omfattar 250 000 tidningsartiklar och visar hur svenska tidningar rapporterar om klimatförändringarna, vilka politiker och opinionsbildare som hörs och syns mest i klimatdebatten och vilka artiklar som väcker mest engagemang hos läsarna.

I årets upplaga av rapporten medverkar även ett antal ledande redaktioner i rapporten, de har svarat på hur de bevakar klimatfrågan, vilka som är de största utmaningarna och hur frågan kan hållas levande efter klimatoppmötet i Paris.

Tid: Måndag 4/7 kl. 08:00-08:45

Plats: Sverige i världen, Donnersgatan 6

Moderator: Mattias Goldman, vd Fores

Panel: Maria Rimpi, SvD:s redaktionschef och stf ansvarig utgivare, Kristina Yngwe, riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson C och Henrik Brundin, vice vd Vi-skogen. Viktor Liedner, analytiker på Retriever, presenterar rapporten

För ytterligare information – vänligen kontakta:

Marcus Lundstedt, pressansvarig Vi-skogen

Tel: 070 107 43 17
E-post: marcus.lundstedt@viskogen.se

 

 

Fler sätt