Helen Sjöholm, Jolie Usanzituze och kamraten Clarisse Mutuyimana, 12 – som även hon är med i trädklubben. Båda går i sjätte klass. Helen Sjöholm, Jolie Usanzituze och kamraten Clarisse Mutuyimana, 12 – som även hon är med i trädklubben. Båda går i sjätte klass.

 

Trees and Love – en hoppfull kampanj för klimatet

Barnen är inte skyldiga till klimatförändringarna. Men de får ta konsekvenserna. Kraftiga skyfall, torka och hunger leder till att barn dör, hämmas i utvecklingen och hindras till ett bra liv. Det händer i dag, 2016. I länder som Rwanda, Tanzania, Kenya och Uganda. Men Vi-skogen tror på förändring. Det närmaste året vill vi starta 500 trädklubbar och utbilda 10 000 skolbarn att ta upp kampen mot klimatet.

Till hjälp har vi vår ambassadör Helen Sjöholm.

- Jag har träffat barn som drabbas av torka, hunger och lever ett oerhört utsatt liv. Klimatförändringarna gör deras situation ännu svårare. Genom att plantera fler träd kan barnen få hjälp att skydda sig mot nya svårare förhållanden, säger Helen Sjöholm som själv besökt Vi-skogens verksamhet i Rwanda.

Stöd Vi-skogen att hjälpa fler barn ta upp kampen mot klimatet. Ditt bidrag kan bli början på en grönare framtid!

  •  1700 kronor räcker till att starta en ny trädklubb för 20 elever och driva den under ett år
  • 730 kronor räcker till att anlägga en köksträdgård på en skola där eleverna kan lära sig odling och även skörda grödorna för mat
  • 30 kr räcker till att utbilda en elev i agroforestry. Detta räcker till en tvådagars utbildning, i en skolklubb med 20 elever.


Swisha valfri summa till nummer 123 245 58 71 så hjälper du till att plantera träd som skyddar barn mot ett varmare klimat!

Har du inte Swish? Då kan du sätta in din gåva på vårt plusgiro: 90 05 08-3. Märk gärna gåvan med ”Trees and Love”.

Stort tack för ditt stöd!

Fler sätt