Anders Lundin, Ajuma Nasenyana och Babben Larsson Anders Lundin, Ajuma Nasenyana och Babben Larsson är tre av Vi-skogens ambassadörer. Foto: Amunga Eshuchi

Vi-skogens ambassadörer

För att få fler människor att få upp ögonen för Vi-skogen har vi tagit hjälp av några kända vänner. Med sina stora kontaktnät och inflytanden kommer de att inspirera fler till att engagera sig i Vi-skogen.

De kommer att hjälpa till med att sprida kunskap om Vi-skogen på sina egna sätt – till exempel genom att berätta om vårt arbete i offentliga sammanhang, starta en egen insamling eller medverka i en kampanj.

Låt oss presentera våra ambassadörer!

Ajuma Nasenyana

Foto: Amunga Eshuchi Ajuma Nasenyana Foto: Amunga Eshuchi

Ajuma är en av Kenyas främsta fotomodeller. Hon har en lång internationell karriär bakom sig och har gjort kampanjer för bland andra Vivienne Westwood och gått visningar för Victoria’s Secret. Sedan 2014 driver hon en egen modellagentur i Nairobi, Kenya. Hon är en aktiv röst i samhällsdebatten i Kenya, och engagerar sig bland annat mot hudblekningskrämer.

- Jag tror på den hållbara lösning för att bekämpa fattigdom som Vi-skogen arbetar med. Nedhuggningen av träd har utarmat livsmedelsförsörjningen och därmed finns ingen mat för boskapen. Det leder till en ökning av fattigdomen i vårt samhälle. Vi-skogens lösningar räddar liv och bygger upp samhällen. Träd innebär liv för mig.

Läs hela intervjun med Ajuma Nasenyana här.

Anders Lundin

Foto: Amunga Eshuchi Anders Lundin. Foto: Amunga Eshuchi

Anders Lundin är den folkkäre programledaren som lett allt från Allsång på Skansen till Melodifestivalen och Expedition Robinson. När han inte är programledare i TV står han på scen som komiker, sjunger eller producerar naturfilmer. Anders har ett brinnande intresse för djur och natur, och tvekade inte att tacka ja när vi frågade honom om han ville bli vår ambassadör.

– Jag vill att mina barn ska få växa upp i en så bra värld som det någonsin går. Och jag vill kunna säga att jag har gjort något som påverkar åt det hållet. Dessutom så tycker jag att det här med att plantera träd är bland det finaste en människa kan göra.

Läs hela intervjun med Anders Lundin här.

Babben Larsson

Babben Larsson och Philppine Evans. Foto: Amunga Eshuchi Babben Larsson och Philppine Nyongesa. Foto: Amunga Eshuchi

Babben Larsson kan i år fira 25 år som artist. Hon har fått svenska folket att skratta i allt från egna stand-up-shower till TV-program. Hon är författare, föredragshållare och har skapat sin helt egna app som hon kallar – Bappen. Babben har varit en inofficiell ambassadör för Vi-skogen länge, och är nu glad över att kunna titulera sig officiell Vi-skogsambassadör. Och lika glada är vi!

- Vi-skogen jobbar med precis de saker jag tror kan göra skillnad. Det är inte bistånd i vanlig bemärkelse utan hjälp till självhjälp för utsatta småbönder som ger dem förnyelsebara resurser samtidigt som träden de planterar gör nytta för det globala klimatet. Jag hoppas att min egen entusiasm för Vi-skogen ska smitta av sig. Jag har planterat träd där genom åren så när jag reste till Kenya och Tanzania för några år sedan bad jag att få besöka Vi-skogsprojekt i verkligheten. Efter det blev jag ännu mer övertygad om hur bra agroforestry är.

Läs hela intervjun med Babben Larsson här.

Helen Sjöholm

Helen Sjöholm. Foto: Marcus Lundstedt Helen Sjöholm. Foto: Marcus Lundstedt

Helen Sjöholm är med sina sju Grammis och två Guldmasker en av Sveriges mest älskade sångerskor. Hon har värmt många hjärtan med sin medverkan som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla och som Gabriella i filmen Så som i himmelen, bland mycket annat. Dessutom kan Helen stoltsera med ett rekord: Du är min man som hon gjorde med BAO låg på Svensktoppen i hela 278 veckor! Helen, som ofta får många blombuketter efter sina framträdanden, brinner för att få fler scener att börja ge bort Tackträd istället.

- Jag hoppas kunna göra Vi-skogen mer välkänt och inte minst berätta om arbetsmetoderna – man blir förvånad över den positiva kedja av effekter ett planterat träd kan ge!

Läs hela intervjun med Helen Sjöholm här.

Fler sätt