Här har vi samlat frågor och svar om våra Tackträd. Du kan alltid kontakta om du har övriga frågor eller är intresserad av att ansluta dig till Vi-skogens Tackträd! Maila till givarservice(at)viskogen.se eller ring 08-120 372 70.

 • Vad är Tackträd, mer exakt?

  Tackträd är något som en artist kan få istället för blommor efter ett framträdande. Tackträdet symboliserar ett antal träd som planterats i Vi-skogen. Det illustreras av två saker, formgivna av Lasse Åberg:

  -       Gåvobevis för artisterna att spara. På gåvobeviset står texten: ”Kära miljövän (hoppas Vi). Som tack för din medverkan har vi planterat [X] träd i Vi-skogen i östra Afrika. [Plats för arrangör att signera]”. Gåvobeviset är laddat med så många träd som arrangören vill, och kan antingen överlämnas ensamt eller tillsammans med en Tackträds-statyett. Gåvobevisen finns även att få på engelska.

  -       Statyett, som överräcks på scen istället för den traditionsenliga blombuketten. Denna återlämnas till arrangören efter föreställningen, och är alltså endast en visuell symbol som kan väcka igenkänning inför publiken. Statyetten är i sig inte ”laddad” med några träd, och kan därför inte överräckas för sig själv.

   

 • Hur beställer man Tackträd?

  Maila till givarservice(at)viskogen.se eller ring 08-120 372 70 om du vill beställa Tackträd.

  Meddela oss:

  - Antal gåvobevis, samt om några av dem ska vara på engelska

  - Hur många träd varje gåvobevis ska vara värt (minst tre träd/75 kr)

  - Om du vill beställa symboliska statyetter. Statyetterna finns i två varianter: i papp för engångsbruk och i återvinningsbar PVC, som är tänkt att återanvändas av arrangören gång på gång

  - När du senast behöver leveransen

  - Adress dit vi kan skicka Tackträd och faktura

 • Vad får arrangören vid beställning av Tackträd?

  Arrangörer som beställer Tackträd får ett kit bestående av:

  -  Gåvobevis att ge till artister, inklusive kuvert och en klisterdekal

  -  Eventuellt Tackträd-statyetter, dessa beställs som ett tillägg och är till för att göra överlämningen mer visuell inför en större publik

  -  En förklarande text att ha i intern och extern kommunikation

  -  En förklarande text och film som mottagarna av Tackträden kan ha på sin webbplats

  -  Ett diplom som visar arrangörens beställda antal träd

  -  Möjlighet att beställa tryckt material: informationskort och affischer

  -  Exponering av arrangörens logotyp på viskogen.se/tackträd

 • Vad kostar ett Tackträd?

  Tackträdens gåvobevis finns i tre valörer:

  • Tre träd – 75 kr
  • Sex träd – 135 kr
  • Tolv träd – 255 kr

  Kontakta oss gärna om ni vill ha en annan valör, dock minst tre träd.

  Vill man göra överlämningen mer visuell inför en större publik kan man köpa till statyetter. Statyetterna finns i två varianter:

  • en i papp för 60 kr + frakt,
  • en i återvinningsbar PVC, som är tänkt att återanvändas av arrangören gång på gång, för 650 kr + frakt.
 • Vilken valör skall jag välja?

  Det är så klart upp till varje arrangör. Vårt förslag är att ni väljer den valör som bäst motsvarar vad ni brukar ger blommor för.

 • Hur betalar man för Tackträden?

  Vi fakturerar arrangören för de beställda Tackträden i samband med beställning. Arrangören behöver alltså inte ägna sig åt löpande administration kring köp av träd. När en arrangör beställt ett träd räknas det som planterat, därefter får arrangören ge vidare de planterade träden till sina artister när den själv vill.

 • Hur många Tackträds-gåvobevis och -statyetter behöver vi?

  Gåvobevisen skall motsvara det sammanlagda antalet blombuketter som arrangören vill ersätta. Gåvobevis delas ut till de medverkande efter varje föreställning.

  Statyetterna skall motsvara det sammanlagda antalet människor som som mest ska tackas på samma gång. Statyetterna kan återanvändas av arrangören och köps in till självkostnadspris.

  Ex: Om en föreställning spelas tio gånger och har fem skådespelare som skall få Tackträd vid varje föreställning, beställer arrangören 10 x 5 st. gåvobevis och 5 st. statyetter.

 • Vill du tackas med träd?

  Är du artist och vill tackas med träd istället för blommor? Be om Tackträd i din rider.

  Kontakta oss gärna så kan vi tillsammans be de scener och arrangörer som du arbetar med att byta blommor mot Tackträd. Maila till givarservice(at)viskogen.se eller ring 08-120 372 70.