Fotbollsspelare som engagerar sig för att engagera andra i Vi-skogen

Vi-skogen har planterat drygt 100 miljoner träd sedan starten för 31 år sedan. Det motsvarar 357 143 fotbollsplaner. För att kunna plantera ytterligare 100 miljoner behöver vi göra fler uppmärksamma på Vi-skogens arbete. Därför har vi inlett ett samarbete med fotbollslag på gräsrotsnivå, vars engagerade spelare är förebilder för människor i sin omgivning. De är våra lokala ambassadörer, som använder sin kämpaglöd för att engagera andra i Vi-skogens verksamhet.

Fotboll handlar om samarbete och att kämpa tillsammans för att nå ett gemensamt mål – precis som Vi-skogens bönder gör. Men för bönderna handlar målen inte om att vinna en match, utan om att säkra tillgång till mat, skolgång för barnen och en försörjning som går att leva på.

Här är lagen som hjälper oss att prata om Vi-skogens arbete:

Sickla IF

sickla_ifSickla IF, grundad 1938, har som målsättning att bedriva en verksamhet som är öppen för alla och är anpassad till medlemmarnas egen ambition och förmåga. Sickla IF är en förening som betonar glädje och gemenskap för alla medlemmar. Stor vikt läggs på att fostra spelarna till goda medmänniskor och bra lagkamrater. Alla ska känna sig välkomna till Sickla IF!
Sickla IF, A-lag, Herrar, division 5, Stockholm

BK Flagg

bk_flaggBK Flagg har sedan 1932 utvecklat ungdomarna på Kirseberg i Malmö med kunskap, goda värderingar och samarbetsförmåga. Verksamheten genomsyras av glädje, gemenskap och trygghet. Den personliga utvecklingen, både på och utanför planen, är lika viktig som det fotbollsmässiga. Alla är välkomna i BK Flagg, på lika villkor.
BK Flagg, A-lag, Herrar, division 4, Malmö

L8 Marta IF

l8martaL8 Marta IF grundades 2010 i Göteborg. Klubben vill verka för att det ska vara kul att spela fotboll, och att det ska vara möjligt att delta vare sig man har barn, jobbar heltid eller pluggar. I föreningen jobbar man aktivt med att skapa möjligheter för tjejer att utvecklas; genom mentorskap och utbildning uppmuntras tjejer att våga ta steget att coacha ett lag.
L8 Marta IF, Världens gladaste lag, Damer, division 4, Göteborg

Fler sätt