Semester

2012-12-28 Av: i kategorin: Praktikanter 2013

Det var ungefär en vecka sedan vi fick jullov och det har redan hänt väldigt mycket. Innan vi tog ledigt var vi i Kampala och besökte Uganda National Farmers Federation som jobbar i hela landet. Det var intressant att besöka en sådan stor organisation efter att ha varit hos MUDDFA som bara jobbar i två distrikt.

Min mamma kom ner till Uganda och vi reste västerut till Fort Portal som ligger väldigt nära gränsen till Demokratiska Republiken Kongo. Tidigare i höstas hade jag funderingar på att bege mig till DRK eftersom att den näst största regnskogen i världen finns där. Men i november blev läget ganska ostabilt när M23-rebbelerna lyckades inta staden Goma. Även fast de lämnade staden i början på december så kändes det fortfarande lite osäkert att åka dit med morsan på semester.

Istället besökte vi fin natur och häftiga djur i Fort Portalområdet. Det är otroligt vackert där med höga berg och regnskogar. Det var absolut inte svårt att se häftiga djur.  Vi såg många olika apor som babianer, svartkindad vitnäsa, svartvit colobus, röd colobus och chimpanser. Det var otroligt att se hur lika vi är chimpanserna. De hostar, skrattar, använder redskap, njuter av solnedgångar och filosoferar. I Queen Elizabeth National Park såg vi riktigt stora djur som elefanter, flodhästar, vattenbufflar, krokodiler och lejon. Nu är vi i Masaka där vi vilar lite grann från alla hektiska resor och stressiga planeringar.

God fortsättning och gott nytt år!

En chimpans i Kibale

Ett lejon ligger och vilar

Elefanter vid vägkanten

En helt vanlig dag i Queen Elizabeth NP

Soluppgång

Vi kokade ägg i en varmvattenkälla i Semuliki

Semuliki