Mwaramutse Kigali

2014-10-24 Av: Alfred Fransson i kategorin: Praktikanter 2014, Rwanda

Då var vi äntligen på plats i det kolossalt gröna och backiga Kigali. Veckan har bestått i att lära sig hitta i omgivningarna, träffa folk på kontoret, kämpa med visumansökningar och lite annat smått och gott. Det är skönt att vara här och börja få koll på läget. Utsikten från lägenheten är ganska så hyfsad om en säger så.

Utsikt framsida Utsikten från balkongen
Utsikt baksida Utsikten från mitt fönster

Jag kommer att titta på olika metoder för att samla in regnvatten – något jag pysslat med lite grann i mina pågående studier till civilingenjör i ekosystemteknik. Mer om det senare. Vattenskadad som jag är har det blivit att jag vid våra rundvandringar i stan har tyckt det är väldigt kul att spana in hur dagvattensystemen ser ut. Det får det bli ett inlägg om så småningom. Nästa vecka ska vi ut i fält och se hur bönderna har det. Då är det bra att vi lärt oss fixa en ordentlig frukost och säga ”mwaramutse”, ”amakuru” och ”ni meza”.

Frukost Frukost bestående av banan, mangojuice och mackor med jordnötssmör och passionsfrukt

På väg till kontoret idag bjöd det lokala djurlivet på en färgsprakande upplevelse. Vi fick lite lustiga blickar och huvudskakningar från förbipasserande personer när vi stannade för att föreviga detta. Folk är väldigt trevliga, glada och hjälpsamma. Annars har vi även sett kolibrier och flockar av rovfåglar. Det blir nog kanon detta.

Larv En larvigt stor larv