Men vad nu då?

2014-05-06 Av: Anna Samuelsson i kategorin: Praktikanter 2013

Tro nu inte att vår praktik abrupt tog slut bara för att vi kom hem till Sverige igen. Näpp, näpp! Efter en veckas vila drog vi igång på Biskops Arnö Folkhögskola igen. Två intensiva veckor då vi skulle enas över ett koncept och skapa grunden till vår lilla föreläsningsturné.

Många timmars diskussion om upplägg.

Efter ett mycket välförtjänt påsklov drog vi igång med våra föreläsningar. Gymnasier, folkhögskolor och intresseföreningar är vår främsta målgrupp. Men vad är det vi föreläser om? Jo, klimatförändringar. Vad närmare 50 personliga möten med bönder i Tanzania och Uganda lärde oss. Om deras utsatthet för ett ett gigantiskt problem som de själva inte har skapat. För hur mycket vi än blundar här i Sverige så är vi skyldiga till de utsläpp av växthusgaser som sakta men säkert förändrar vårt klimat och våra livsförutsättningar. Ett tungt ämne. Men nödvändigt. Och vi hoppas ändå att vi kan inge hopp till vår publik. För visst kan vi förändra vårt sätt att leva. Visst kan vi hjälpa andra och oss själva. Visst kan vi leva hållbart. Visst kan vi vara solidariska. VI KAN. Vi måste bara hitta viljan.

KF turne 6

Louise och Anna pratar klimatförändringar med en gymnasieklass.Att föreläsa för gymnasieungdomar är både utmanande och väldigt roligt. Att fånga upp intresset och diskutera klimatproblemen med de som är Sveriges framtid.

Att åka kollektivt mellan föreläsningarna är kul!Trots att uppdraget är tungt emellanåt är det mycket skämt och skratt i gruppen.

Louise och Linus tar publiken med ut på fältbesök i Uganda.

Klimat-turnén åker vidare!Två veckor kvar på vår klimatturné. Skåne står näst på tur. Vi kanske ses?