Keep the fire burning

2014-10-29 Av: Siri Axelson i kategorin: Praktikanter 2014, Uganda

Nu har det blivit dags för mig att skriva ett inlägg här. Siri heter jag och är en av praktikanterna i Masaka, Uganda. Efter en dryg vecka i landet är jag full av intryck, och jag har nog börjat förstå att detta kommer vara mitt hem under de kommande fem månaderna. Hittills har Uganda överträffat mina förväntningar på många sätt! För det första är det otroligt vackert och grönt – trots att vi bor i en stad så känns det ändå som att man är mitt i naturen.

Det har också slagit mig hur varma och vänligt bemötande alla är här, både kollegorna på kontoret och andra människor som vi har kommit i kontakt med. Vi känner oss verkligen välkomna. Varje gång vi kommer tillbaka från till exempel lunchrasten så frågar kollegorna: ”Welcome back, how was your lunch break?” innan man kan gå vidare till jobbrelaterade frågor. Jag tror att detta har med kulturen att göra, man lägger ner mer tid på att fråga varandra hur man mår här. Det är fint!

20141021_154651 Vi-skogens kontor i Masaka

Vi-skogen jobbar i flera distrikt i Uganda med personal över hela landet, totalt är de 35 anställda. Här på huvudkontoret i Masaka sitter 17 personer. De resterande är fältpersonal och jobbar ute i zonerna: Mpigi zone och Mubende zone.

Denna vecka har vi haft turen att få följa med landschefen på två zonmöten. Det var intressant att se hur sådana möten kan gå till här, och jag kunde inte låta bli att jämföra med hur det är hemma. En uppenbar skillnad var att de inleddes och avslutades med en bön. Dessutom inspirerades jag av engagemanget och den härliga stämningen inom arbetsgrupperna. Ett exempel är när teamledaren i Mpigi avslutade mötet med: ”Keep the fire burning!” och de andra svarade: ”Until the end”. Tänk om man skulle avsluta alla möten i Sverige på det viset.

 

  • Elsa Lagerqvist

    Så härligt att höra att du har det bra där nere! :) Känner igen intrycken från mina veckor i Kenya. Vilken härlig anda! Och det måste vara så spännande att få vara med och se hur de verkligen jobbar. Ha det super!! Kram