Karibu sana (jätte välkommen)

2013-02-12 Av: i kategorin: Praktikanter 2013

Vi är inne på vår andra vecka i Musoma, Tanzania. Förra veckan var en härlig vecka där vi spenderade dagarna med att etablera oss på kontoret, summera vårt arbete ifrån Kenya samt upptäcka vår nya stad. Vi tog promenader runt i ”city”, upptäckte den lokala marknaden där man kan handla diverse ting från grönsaker till underbara tyger. I jämförelse med Kisumu är staden betydligt mindre och har mindre utbud av varor, men atmosfären och miljön är desto skönare! I fredags eftermiddag, vandrade vi ner till stranden. JA (!) Stranden. Här i Musoma finns det sandstränder och klippor som vackert pryder Victoria sjön. Vattenhyacinterna håller sig väck, vilket gör att de böljande vågorna påminner om havet. Det är svårt att stå emot frestelsen att svalka sig i vattnet. Men tanken på smutsen och snäckfeber sätter omedelbar stopp för fantasin.

Victoria sjön klockan halv 7 en söndag morgon

 

Kontorschefen Rolf har varit på möte i Nairobi och kom tillbaka i helgen. Idag är det personal månadsmöte på kontoret och vi har blivit ombedda att hålla en 15 min presentation om oss själva. Tillsammans gjordes en kort men bildrik powerpoint, och inför samtliga närvarande beskrev vi vilka vi var (vår bakgrund i folkhälsa, miljövetenskap och utvecklingsstudier) och vad vi gör här (dokumentera Vi-skogens arbete och påverkan). Efter varje slide hördes ett varmt ”Karibu sana”- (Väldigt välkomna) från åtskilliga håll. Presentationen avslutades med att beskriva hur gärna vi vill följa med på fältbesök här i Tanzania. Den positiva respons från personalen värmde, nu avvaktar vi en stämpel i våra pass som ger oss rätten att ”arbeta” här. Så snart stämpel är fixad hoppas vi kunna pricka av önskelistan att besöka:

  • Någon av de öar ute i Victoria sjön som Vi-skogen arbetar (möjligen sova över några nätter).
  • Upptäcka Vi-skogens Agroforestry Training Center, en ”visningsträdgård” där allmänheten kan komma för att lära sig om agroforestry
  • Följa med fältpersonal på motorcykel till Farmers of the Future skolorna.

 

Med detta sagt tror jag att vi kommer kunna fylla bloggen med händelserika och inspirerande besök ifrån Tanzania med.

Vår presentation av oss själva

Rolf öppnar månadsmötet. Ovanför hänger (traditionellt) en tavla över Tanzanias president

/Tamara Jönsson