”Jag kom för att klappa mina träd”

2012-12-17 Av: i kategorin: Praktikanter 2013

Det är en ivrig och berättelsefylld Anna, vi möter en tidig morgon den fjärde december. Anna Hedström och dottern Agnes, har kommit till Kenya  för  att besöka den yngsta dottern Emma, som samlar information till sin C-uppsats.

- När vi ändå skulle till Kenya bestämde jag mig för att besöka Vi-skogen och äntligen få se och klappa mina träd, förklar Anna entusiastiskt.

Anna och Agnes berättar om deras äventyr i Kenya under morgonfikat

[Foto: Anna Lethagen]

 

 

 

 

 

 

 

Yngsta dottern Emma bor i östra Kenya, i Mutomo. De har alltså rest i över 10 timmar med bil, från östra till västra Kenya  för att besöka  Vi-skogens projekt här i Kisumu.

Anna berättar att hon växte upp med Vi-tidning, eftersom hennes föräldrar prenumererade på den. När Sten Lundgren i början på 80-talet skrev i tidningen att de skulle starta ett träplanteringsprojekt i Kenya och behövde givare, var Anna inte sen att haka på.

- Jag har alltså skänkt till Vi-skogen i över 30 år, även innan det första trädet planterades.

Lystern i ögonen när de pratar, tyder på att både Anna och Agnes är överförtjusta över att vara här. På schemat ska de besöka bönder som utövar agroforestry och har ”tree nurseries”, besöka Obamas farmor och ekvatorlinjen, samt en skola som planterar träd och sin egen skollunch.

Med ingen tid att förlora, ber jag att få fotografera Anna och Agnes framför Vi-skogen skylten, innan de hoppar in i jeepen och vinkar farväl.

Anna och Agnes stolta givare till Vi-skogen

[Foto: Anna Lethagen]

/Tamara Jönsson