Hur var 2014 och hur blir 2015?

2014-12-10 Av: Amanda Dahlin i kategorin: Uganda

Igår var en enda lång mötesdag för huvudkontoret här i Uganda. Det var en dag med diskussion kring det som hänt 2014 och vilka förväntningar som finns inför 2015, en rengjuten utvärderings- och planeringsdag med andra ord.

IMG_0328 Nasur, Harriet och Dorah hjälper till med förberedelser inför mötet.

Det hela började med att samtliga skulle skriva ut det viktigaste som hänt under 2014 i form av en tidslinje på väggen: aktiviteter och events. Det var därefter diskussion kring de utmaningar, framgångar och lärdomar som uppkommit under året. Vad kan de ta med sig från dessa erfarenheter när de utformar planen för 2015? Vilka mål och strategier har de för det kommande året? Vilka resultat vill de presentera i december 2015?

IMG_0330 Tidslinjen under uppbyggnad.
IMG_0341 Bodil drar en sammanfattning av det gångna året.

Det var diskussioner kring hur de olika avdelningarna inom Vi-skogen kan stötta varandra för att uppnå målen som sätts, hur den webb-baserade databasen kan stötta utvecklingen av organisationen, vilka prioriteringar som ska göras av arbetsmetoder och fokusområden. En stor del av diskussionerna handlade även om hur Vi-skogen kan fortsätta att stötta partnerorganisationerna att bli mer självständiga. Vilka kunskaper saknar organisationerna som Vi-skogenpersonal kan bidra med?

IMG_0344 Diskussioner kring hur de olika avdelningarna kan samarbeta.

Motiverad och laddad med energi efter en inspirerande och lärorik dag gör vi oss redo för slutrush inför julledigheten. Vi ska hinna med en mängd intervjuer med bondeorganisationer och individuella bönder för att inte glömma luciafirande och julfest med kontoret.

IMG_0352 Kollegor på kaffepaus, från vänster Nasur, Loyce, Victor, Charles och Vivian.
IMG_0347 Teamwork-tävling: hur många får plats på ett A3-papper? Victor som är störst på kontoret tog rollen som mittpelare där resten av gänget hakade fast. Uppnådd siffra: 9 personer