Familjen Otuma – nu på instagram.

2014-03-03 Av: Linda Andersson i kategorin: Familjen Otuma

Familjen Otuma - nu på Instagram. Följ vardagslivet för Daniel, Synthia och lille James (och storasyster Christin som just nu är i skolan) Familjen Otuma – nu på Instagram

 

Jo, du såg rätt. Familjen Otuma från Owaro Village i Kisumu finns nu på Instagram. Vi tänkte att du kanske skulle vilja följa en av Vi-skogens familjer dag för dag. Du vet, se hur träden mår, hur gården utvecklas, ta del av vardagen i en liten Kenyansk by, höra det senast skvallret. Så jag satte en kamera i händerna på Daniel och Synthia Otuma och bad dem fotografera sitt liv. Och dela det med dig. Nu. Och framåt. Jag är sjukt taggad.

Så, låt mig presntera: The Otumas. Dottern Christin är 4 och går i babyclass, vi kunde ju inte gärna hämta hem henne från skolan så hon syns inte på bilden. Sonen James är en knubbig femmånaders som dreglar, blinkar med stora ögonfransar och flinar åt allt. En guldklimp helt enkelt. Och föräldrarna Daniel och Synthia – dom är kära. Tillsammans vaggar de barn, planterar träd, svär över regnet som aldrig kommer och försöker få vardagen att gå ihop. I stort som smått. En alldeles vanlig familj helt enkelt.

När jag träffade familjen förra veckan var de fulla av tillförsikt. Men det gnagde också en oro över framtiden. Sedan tre år tillbaka får Daniel och Synthia utbildning från Vi-skogen. I allt från trädplantering till hur man får bäst sukuma wiki på köksbordet. Och gården har förändrats under den tiden. Från en torr jordplätt till välmående åkrar. Inte gjort i en handvändning. Och mycket återstår att ta tag i. Torkan är hård i år. Förråden börjar sina. Skolavgifter ska betalas. Tillförsikten är där, men också oron.

Jag tänker i alla fall följa hur det går. Vi-skogen rules.

Följ här: http://instagram.com/viskogen