Vem blir Sveriges bästa trädfotograf 2016?

27 juni, 2016 · Nyheter/Pressmeddelanden · Inga kommentarer

jonna_jinton webb Foto: Jonna Jinton

Fototävlingen, som hålls för fjärde året, lockar årligen hundratals proffs- och amatörfotografer från hela landet att göra upp om titeln Årets trädfotograf.

 

Bidrag till tävlingen välkomnas fram till den 15 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår fotografen och bloggaren Jonna Jinton, som vann tävlingen förra året, Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi.

– Träden är helt livsviktiga för oss människor, det gäller både i Sverige och i östra Afrika där Vi-skogen arbetar. Men jag tror att vi ibland tar träden för givet. I år hoppas jag att vi får många bidrag som visar just vilken roll träden spelar i människors liv, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2016 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift. Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:
1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2016 och #viskogen

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Lundstedt, pressansvarig Vi-skogen
070 107 43 17, marcus.lundstedt@viskogen.se

 

Tävlingsregler:

Du kan skicka in dina bidrag from 27 juni till och med den 15 augusti 2016. Efter det kommer en jury utse tio finalister. Den 24 augusti kommer finalisterna att publiceras på Vi-skogens facebook-sida och instagramsida, och där kommer allmänheten att ha möjlighet att rösta på sin favorit. Finalisterna kommer också att presenteras i ett pressmeddelande och som finalist kan man komma att kontaktas av press.

Omröstningen stängs den 31 augusti klockan 10.00. Finalisterna får inte rösta på sig själva. Arrangören får inte heller rösta på något av bidragen. Facebook och Instagram administrerar inte tävlingen.  I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén, kenyanske fotografen Amunga Eshuchi och förra årets vinnare Jonna Jinton.

En person kan lämna flera tävlingsbidrag. Varje tävlande har ensamt ansvar för att uppladdad bild inte bryter mot lag, moral eller etik. Om vi finner någon bild vara olämplig har vi rätt att diskvalificera bilden. Den tävlande har ansvar för att ev personer som porträtteras har godkänt sin medverkan på bild i tävlingen. Vinnaren av tävlingen kommer att publiceras på www.viskogen.sewww.facebook.com/viskogen och www.instagram.com/viskogen samt i pressmeddelande den 1 september 2016.

Deltagare godkänner att bilderna kan komma att publiceras i Vi-skogens digitala och tryckta medier, och överlåtas till tredje part. Genom att du accepterat detta kommer Vi-skogen och tredje part ha rätt att publicera bilderna i all evinnerlig tid. För publiceringen utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs. Upphovsmannen har rätt att använda sin bild.

Om du deltar i tävlingen godkänner du att Vi-skogen registrerar ditt namn och din e-post. Uppgifterna raderas efter tävlingen. Lämnade personuppgifter sparas och hanteras enligt PUL.

Läs mer om PUL här

Bilden du tävlar med måste finnas i en kvalitet som gör att den kan tryckas i en tidning. (Minst 200 dpi, 20 x 20 cm). Om du utsetts som en av tio finalister, men inte har bilden i en kvalitet som gör att den går att trycka i tidnigen Vi diskvalificeras du ur tävlingen och finalistplatsen går till den finalist som ligger närmast i tur poängmässigt för att kvala in som finalist.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via bastatradbilden@viskogen.se eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2016 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi under hösten och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Om du inte längre vill delta I tävlingen, kontakta oss på bastatradbilden@viskogen.se

Fler val