Vem blir Sveriges bästa trädfotograf?

18 juni, 2015 · Nyheter/Sveriges bästa trädbild · Inga kommentarer

Marie-Gustafsson Förra årets vinnarbild. Fotograf: Marie Gustafsson.

Vi-skogen drar i dag igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen, som hålls för tredje året, har tidigare lockat hundratals fotografer från hela landet att göra upp om titeln Årets trädfotograf.

Bidrag till tävlingen välkomnas fram till den 17 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi.

- Tidigare år har vi sett många fantastiska bilder på just träd, men i år hoppas jag att även människorna får ta plats i motiven. I Vi-skogen ger träden mat, mediciner och skydd mot torka och oväder. Nu hoppas jag att vi får se vad träden betyder för oss i Sverige, säger Anneli Rogeman, vd på Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2015 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:
1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2015 och #viskogen

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marcus Lundstedt, pressansvarig Vi-skogen
070 107 43 17, marcus.lundstedt@viskogen.se

 

Tävlingsregler, Sveriges bästa trädbild

Du kan skicka in dina bidrag from 22 juni till och med den 17 augusti 2015. Efter det kommer en jury utse tio finalister. Den 26 augusti kommer finalisterna att publiceras på Vi-skogens Facebook-sida och webbplats, och där kommer allmänheten att ha möjlighet att rösta på sin favorit. (Tidigare har vi gått ut med att bilderna ska finnas på webben den 24 augusti, men av praktiska skäl blev datumet framflyttat.) Finalisterna kommer också att presenteras i ett pressmeddelande och som finalist kan en komma att kontaktas av press. Omröstningen stängs den 2 september klockan 10.00. Finalisterna får inte rösta på sig själva. Arrangören får inte heller rösta på något av bidragen. Facebook och Instagram administrerar inte tävlingen. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén, kenyanske fotografen Amunga Eshuchi och naturfotografen Christoffer Collins.

En person kan lämna flera tävlingsbidrag. Varje tävlande har ensamt ansvar för att uppladdad bild inte bryter mot lag, moral eller etik. Bildens innehåll får inte ändras och bildbehandling ska överensstämma med den standard som för närvarande är accepterad av branschen. I bilden får inte något läggas till eller tas bort som inte fanns in originalet. Det är juryns bedömning av detta som gäller.

Om vi finner någon bild vara olämplig har vi rätt att diskvalificera bilden. Den tävlande har ansvar för att ev personer som porträtteras har godkänt sin medverkan på bild i tävlingen. Vinnaren av tävlingen kommer att publiceras på www.viskogen.se, www.facebook.com/viskogen och www.instagram.se/viskogen, samt i pressmeddelande den 3 september 2015.

Deltagare godkänner att bilderna kan komma att publiceras i Vi-skogens digitala och tryckta medier, och överlåtas till tredje part. Genom att du accepterat detta kommer Vi-skogen och tredje part ha rätt att publicera bilderna i all evinnerlig tid. För publiceringen utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs. Upphovsmannen har rätt att använda sin bild.

Om du deltar i tävlingen godkänner du att Vi-skogen registrerar ditt namn och din e-post. Uppgifterna raderas efter tävlingen. Lämnade personuppgifter sparas och hanteras enligt PUL.
Läs mer om PUL här

Bilden du tävlar med måste finnas i en kvalitet som gör att den kan tryckas i en tidning. (Minst 200 dpi, 20 x 20 cm). Om du utsetts som en av tio finalister, men inte har bilden i en kvalitet som gör att den går att trycka i tidningen Vi diskvalificeras du dessvärre ur tävlingen och finalistplatsen går till den finalist som ligger närmast i tur poängmässigt för att kvala in som finalist.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via bastatradbilden@viskogen.se eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2015 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi, nummer 8 2015 och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Om du inte längre vill delta I tävlingen, kontakta oss på bastatradbilden@viskogen.se

 

Fler val