Lasse Åberg designar exklusivt trädsmycke för Vi-skogen

21 april, 2015 · Okategoriserade/Pressmeddelanden · Inga kommentarer

tradsmycke_lasse_aberg


En present till dig själv eller någon du håller kär – som även glädjer någon långt borta. För Vi-skogen har Lasse Åberg designat ett exklusivt smycke i endast 300 exemplar. För varje halsband planteras tio träd i Afrika – träd som tar människor ur fattigdom och skyddar mot klimatförändringarna.

– Jag engagerar mig i Vi-skogen av ren självbevarelsedrift. Skogarna är världens lungor och jag vill gärna andas. Beträffande designen till trädsmycket är idén rätt självklar, att plantera är lika med en spade plus ett träd, säger Lasse Åberg.

Trädhalsbandet är tillverkat av silversmeden Wolfgang Gessl och finns i en begränsad upplaga om 300 exemplar – varje smycke är numrerat. Halsbandet levereras i en ekologisk ask.

Smycket är en perfekt examens- eller tackpresent, som både visar omtanke för den som bär det runt halsen och för människor flera hundra mil från Sverige. För varje halsband planteras tio nya träd genom Vi-skogen i östra Afrika.

Träden ger frukter, ökade skördar och mer mat på borden åt fattiga jordbrukare. Träden skyddar också mot torka, skyfall och andra effekter av klimatförändringarna som redan i dag är kännbara i Tanzania, Rwanda, Uganda och Kenya där Vi-skogen arbetar.

Trädsmycket kostar 650 kronor och går att beställa från den 4 maj på Vi-skogens hemsida viskogen.se/smycken.

För ytterligare information – vänligen kontakta:
Marcus Lundstedt, pressansvarig Vi-skogen
Tel: 070 107 43 17
E-post: marcus.lundstedt@viskogen.se

Fler val