Vi-skogens Instagramfamiljer

1 september, 2014 · Nyheter/Pressmeddelanden · Inga kommentarer

Tv. Synthia i familjen Otuma jobbar på gården. Th: Baby James tar en tupplur. Tv. Synthia i familjen Otuma jobbar på gården. Th: Baby James tar en tupplur.

Hur ser vardagen ut för en vanlig bonde i Afrika? Det kan du få svar på om du följer familjerna Otuma och Muga, bosatta i nordvästra Kenya. Biståndsorganisationen Vi-skogen har låtit två bondefamiljer vid Victoriasjön ta hand om organisationens Instagram-konto.

Familjerna Otuma och Muga lägger upp bilder från sitt vardagsliv på det sociala mediet Instagram. De berättar om hur skörden utvecklas, hur diken grävs, hur baby James busar och hur ofta John måste cykla för att hämta vatten så att träden kan växa. Bilderna exemplifierar hur det går till när Vi-skogens odlingsmetoder hjälper hundratusentals familjer att ta steg ut ur fattigdomen. De vittnar om stolthet, hårt arbete och glädje men också om oro över ett förändrat klimat där regnet kommer alltmer oregelbundet.

– Vi fick inspiration från Twitterkontot @sweden, som ett antal svenskar har fått använda. Här tar vi det hela ett steg längre och använder Instagram, där de korta texterna får liv av bilder från verkligheten, säger Ola Richardsson, kommunikationschef på Vi-skogen.

– Det är en ständig kommunikativ utmaning att föra livet i länder 600 mil bort lite närmare vår vardag i Sverige. Det här är ett kul sätt att använda sociala medier som jag hoppas kan bidra till att krympa världen ytterligare lite grand.

Du kan följa familjerna Otuma och Muga på http://instagram.com/viskogen eller genom att i Instagram söka på hashtaggarna #familjenotuma och #familjenmuga.

Läs mer om familjerna här

 

Fler val