Var med i Vi-skogens fototävling och ta chansen att bli Sveriges bästa trädfotograf!

23 juni, 2014 · Nyheter · 1 kommentar

carin_collin6 Förra året kom Carin Collin tvåa med den här vackra bilden.

För andra året i rad drar Vi-skogen igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen är öppen för såväl amatörer som proffs i alla åldrar. Vinnarfotografen blir publicerad i Tidningen Vi samt tar hem utmärkelsen Årets trädfotograf. Tävlingen är öppen fram till den 30 september. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske dokumentärfotografen Amunga Eshuchi som fotograferat för bland annat Kenya Wildlife Service och Vi-skogen.

- Träd betyder mycket för alla. De är inte bara vackra, utan ger oss syre, trygghet, virke och bättre klimat. Dessutom kan träd bidra till att människor kan lyfta sig ur fattigdom. Att arrangera en tävling på årets trädbild är ett sätt för oss att uppmärksamma träd och dess betydelse. Och det går alldeles utmärkt att plåta ett träd i Sverige, säger Ola Richardsson, kommunikationschef på Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.  Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se

2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden och #viskogen

Läs mer om tävlingen på www.viskogen.se/bästaträdbilden

För ytterligare information, vänligen kontakta: Ylva Ågrahn, kommunikatör på Vi-skogen. 08-120 372 76 , ylva.agrahn(at)viskogen.se

Tävlingsregler:
Tävlingen pågår från 23 juni till 30 september 2014. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på, omröstningen sker på www.viskogen.se och www.facebook.com/viskogen I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och fotografen Amunga Eshuchi.

• En person kan lämna flera tävlingsbidrag. Varje tävlande har ensamt ansvar för att uppladdad bild inte bryter mot lag, moral eller etik. OBS! Tänk på att skicka en bild med hög upplösning, så att det går att trycka den i en tidning.

• Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via bastatradbilden@viskogen.se eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

• Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

• Deltagare godkänner att bilderna kan komma att publiceras i Vi-skogens digitala och tryckta medier. För detta utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs.

• Om du deltar i tävlingen godkänner du att Vi-skogen registrerar ditt namn och din e-post. Lämnade personuppgifter sparas och hanteras enligt PUL.

Fler val