Ines Uusmann ny ordförande för Vi-skogen

10 mars, 2014 · Nyheter/Pressmeddelanden · Inga kommentarer

Ines Uusmann tar från och med april över ordförandeskapet för biståndsorganisationen Vi-skogen. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera 100 miljoner träd och stöttat över en miljon familjer runt Victoriasjön i Afrika.

 Ines Uusmann kommer i sin roll som ordförande att leda styrelsearbetet i Vi-skogen. Organisationen arbetar med att bekämpa fattigdomen genom trädplantering i länderna runt Victoriasjön.

-Självklart känns det hedrande men också ansvarsfullt. Tre delar av uppdraget känns särskilt meningsfulla och utmanande. Det handlar om att kunna bidra till ett hållbart klimatanpassat jordbruk samtidigt som produktionen ska öka. Detta måste ske genom att kvinnors ekonomiska och demokratiska makt ökar. Den tredje delen som jag vill fokusera på är att öka kännedomen i Sverige om Vi-skogens verksamhet, säger Ines Uusmann.

Ines Uusmann har en gedigen bakgrund inom politiken och näringslivet. Hon var riksdagsledamot för socialdemokraterna 1990-1998. 1994 utnämndes hon till kommunikationsminister och ingick i regeringen till 1998. Mellan 1999-2008 var hon generaldirektör för Boverket. Jämte sitt uppdrag för Vi-skogen är Ines Uusmann ordförande för OK ekonomisk förening.

- Ines Uusmann är redan i dag en ytterst kompent, klok  och erfaren styrelseledamot.  Som ordförande kommer hon att ytterligare bidra till att stärka Vi-skogen och fattigdomsbekämpningen, säger Anneli Rogeman, vd och styrelseledamot för Vi-skogen.

I Vi-skogens styrelse sitter även journalisten och författaren Henrik Ekman, Carina Malmer, ordförande i Coop Medlem Väst, Bodil Jönsson Lindgren, marknadsdirektör på Coop Marknad, Eva Quist, ordförande Coop Norrbotten, Sofia Wadensjö Karén, chefredaktör och vd på Tidningen Vi, och Peter Örn, tidigare chef för Röda Korset och Sveriges Radio.

Ines Uusmann efterträder Nina Jarlbäck, tidigare ordförande på KF och mångårig styrelseordförande i Vi-skogen.

För ytterligare information och pressbild - vänligen kontakta:
Marcus Lundstedt, pressekreterare Vi-skogenTel: 070 107 43 17
E-post: marcus.lundstedt(at)viskogen.se

Fler val