Pressmeddelande:Ny fototävling korar Sveriges bästa trädbild

18 juni, 2013 · Pressmeddelanden · 1 kommentar

Vi-skogen drar i dag igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen är öppen för såväl amatörer som proffs i alla åldrar. Vinnarfotografen blir publicerad i Tidningen Vi samt tar hem utmärkelsen Årets trädfotograf.

Tävlingen är ett led i Vi-skogens 30-årsjubileum och är öppen fram till den 30 september. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den ugandiske fotografen Edward Echwalu – som arbetar för bland annat Reuters och haft uppdrag för Vi-skogen att fotografera träd i östra Afrika.

- Genom fototävlingen vill vi sätta träden i första rummet. Träd spelar en viktig roll i många bilder men oftast som en bakgrund till något annat. Nu hoppas vi på såväl formella porträtt av stolta ekar som närgångna skildringar av tuffa tallar och käcka äppelträd, säger Anneli Rogeman, vd på Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.
Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf på Vi-skogens jubileumsdag 28 november.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden och #viskogen
Läs mer om tävlingen på www.viskogen.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marcus Lundstedt, pressekreterare Vi-skogen
070 107 43 17, marcus.lundstedt@viskogen.se

Tävlingsregler:

• Tävlingen pågår från 17 juni till 30 september 2013. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på, omröstningen sker på www.viskogen.se. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och fotografen Edward Echwalu.

• En person kan lämna flera tävlingsbidrag. Varje tävlande har ensamt ansvar för att uppladdad bild inte bryter mot lag, moral eller etik.

• Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via bastatradbilden@viskogen.se eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

• Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf på Vi-skogens jubileumsdag 28 november.

• Deltagare godkänner att bilderna kan komma att publiceras i Vi-skogens digitala och tryckta medier. För detta utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs.

• Om du deltar i tävlingen godkänner du att Vi-skogen registrerar ditt namn och din e-post. Lämnade personuppgifter sparas och hanteras enligt PUL.

Fler val
  • Therese Eriksson

    Må nya gröna träd planteras, födas
    Människan då vårdar och ser till att gödas
    Må de ges kärlek, omvårdnad att se världens ljus
    Man kan då få njuta av vackra TRÄD vid varje hus!