Babben planterade sitt livs första träd – på Liseberg

3 maj, 2013 · Nyheter/Okategoriserade · 1 kommentar

Mats Liste, vd på Fonus och Babben Larsson.

Fonus vd Mats Liste och Babben Larsson planterar träd för ett bättre klimat. Foto: Marcus Lundstedt

I dag på Liseberg planterade Babben Larsson en ”blodbjörk” – för att uppmana fler svenska företag att plantera träd i Vi-skogen och engagera sig för klimatet.

- Det var första gången någonsin som jag planterat ett riktigt träd”, säger hon.

Babben har ett stort miljöengagemang. Till exempel var hennes föreställning ”Vad hände?” – som spelades i Göteborg tidigare i år – Sveriges första klimatkompenserade ståuppshow. Hon har även själv besökt Vi-skogens verksamhet runt Victoriasjön och planterat flera tusen träd i Vi-skogen.

Medverkade gjorde även Lisebergs vd Andreas Andersen samt Mats Liste, vd på Fonus och representanter från handskmärket Guide – som är två av de svenska företag som planterat flest träd i Vi-skogen. Även Hilleberg, OKQ8 och Telge Energi planterade över 5 000 träd i Vi-skogen under 2012 och tillhör de företag som planterat flest träd i Vi-skogen i Sverige.

- Under 2012 planterade Fonus 24 000 träd genom Vi-skogen, det är vi mycket stolta och glada över att ha kunnat bidra med. Det är uppskattat av våra kunder och skapar en stolthet bland våra medarbetare. Nu fortsätter Fonus plantera ett träd per begravningsuppdrag, säger Mats Liste, vd på Fonus.

Bakom trädplanteringen står Vi-skogen och planteringen genomfördes för fjärde året i följd. Tidigare har Jan Eliasson, Ola Skinnarmo och författaren Johan Tell satt spaden i jorden på Liseberg.

 

Fler val