Lediga jobb: Landchef till Vi-skogen i Uganda

25 april, 2013 · Lediga jobb/Nyheter · Inga kommentarer

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med stöd till bönder och deras organisationer i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Genom utbildning och rådgivning når Vi-skogen över en miljon människor. Mer än 100 miljoner träd har planterats sedan starten 1983. Vi-skogens vision är en hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv. Vi-skogen arbetar i fyra länder: Kenya, Rwanda, Tanzania och Uganda.

Vi-skogen söker nu en landchef till Uganda. Som landchef ansvarar du för att verksamheten bedrivs och utvecklas i enlighet med Vi-skogens fastlagda målsättningar, strategier, och arbetsmetoder. Du säkerställer att organisationen bedriver verksamhet av hög kvalitet genom systematisk planering, uppföljning och dokumentation. Du ska vara en erfaren chef som kan utveckla organisationen och driva ett förändringsarbete. Du har ansvar för projektets budget och ekonomihantering samt för arbetsledning av personal. I din roll ingår också att etablera och upprätthålla strategiska nätverk och kontakter med lokala samarbetsorganisationer, myndigheter och andra viktiga aktörer i landet.

Vi-skogen genomgår idag en viktig och omfattande förändringsprocess där partnerskapsutveckling – ökat samarbete med bondeorganisationer på lokal nivå – är en av de viktigaste beståndsdelarna.

Tjänstens placeringsort är Masaka, Uganda. Verksamheten i Uganda är en del av ett regionalt program i östra Afrika. Som landchef ingår du i ett regionalt team och rapporterar till programchefen.

Vi vill att du har:

  • Erfarenhet av arbetsledning och organisationsutveckling
  • Erfarenhet av budgetarbete och förmåga att tillgodogöra dig ekonomiska rapporter
  • Erfarenhet av utlandsarbete inom bistånd och utveckling
  • Goda ledaregenskaper och analytisk förmåga
  • Högskoleutbildning
  • Mycket goda kunskaper i engelska

För mer upplysningar om tjänsten kontakta personalchef Carina Andersson carina.andersson@utangranser.se eller programchef Arne Andersson arne.andersson@viafp.org.

Vi vill ha din ansökan och cv senast den 19 maj, 2013 till hr@utangranser.se

Fler val