Kontrolluppgifter från Vi-skogen

25 januari, 2013 · Nyheter · 2 kommentarer

Sedan den 25:e januari 2012 kan du som givare under vissa förutsättningar få Skatteavdrag på dina gåvor till Vi-skogen. För att dina gåvor ska ge rätt till skatteavdrag gäller att varje gåva ska uppgå till minst 200 kr och det totala gåvobeloppet under året (skänkt till av Skatteverket godkända gåvomottagare) ska vara minst 2000 kronor. Vi-skogen är en av cirka 40 godkända gåvomottagare.

Om du som givare har skänkt gåvor som ger rätt till skatteavdrag under 2012 får du nu i dagarna en kontrolluppgift skickad till dig. I kontrolluppgiften redovisas enbart de gåvor som ger rätt till skattereduktion. Har du skänkt flera gåvor men på lägre belopp än 200 kronor redovisas de inte där.

Fler val
 • Mcrhedin

  alltså ska man inte ha månatliga gåvor – om man inte ger 200/ mån??

  • ylvagr

   Hej! Man kan skänka vilket belopp man vill varje månad, men om man vill kunna göra skatteavdrag så måste man bidra med minst 200 kronor per tillfälle och sammanlagt måste det man ger under ett år uppgå till minst 2 000 kronor. Gåvorna kan vara till en eller flera organisationer som kvalificerar som gåvomottagare, så man får räkna ihop alla gåvor på 200 kronor eller mer som man gett till kvalificerande organisationer under ett år.

   Vi-skogen försöker hitta en lösning där man kan välja att göra dragningar varannan månad istället, för att fler ska komma upp i 200-kronorsnivån. Vi utreder frågan för tillfället och informerar inom kort om detta i våra olika kanaler.