Snart kan du köpa löv till Vi-skogen

23 februari, 2012 · Nyheter · Inga kommentarer

2012-02-23

Snart kan du köpa löv till Vi-skogen

En alldeles speciell skog flyttar in på Liljevalchs i sommar. Huvudnumret i Hemslöjdens jubileumsutställning är ett jättelikt kollektivt konstverk, där vart och ett av löven är konstverk som kommer att auktioneras ut till förmån för Vi-skogen.

 

 Saga Axberg Svensson och Mårten Castenfors
Konstnären Saga Axberg Svensson och Liljevalchs chef Mårten Castenfors med Sagas löv som du kan bjuda på under auktionen i augusti.

 

 

I år är det 100 år sedan Hemslöjden fick sin riksorganisation i Sverige. Detta firas med utställningar och andra aktiviteter i hela landet, under hela året.
Den stora jubileumsutställningen ska finnas på Liljevalchs i Stockholm 6 juni-2 september. Huvudnumret här blir det kollektiva verket ”Ser du skogen för alla träd? som ska bestå av ett antal trädstammar som kläs med 2 000 stora löv, vart och ett skapat av konstnärer från hela landet. Löven ska sedan, vart och ett, auktioneras ut i samarbete med Tradera och Konsumentföreningen Stockholm. Alla intäkter går till Vi-skogens arbete.
Löven är 80×50 centimeter stora och i många olika uttrycksformer: smide, pärlor, karvsnitt, linblommor, stickat, glas, keramik…
En av alla som formgivit ett löv är Saga Axberg Svensson. Hennes löv är gjort på återanvänd tarlatanduk från djuptryck, som hon tryckt ett linoleumsnitt på.
– Jag ville att det skulle kännas lätt – ett löv som fladdrar i vinden, berättar hon.

Utgångspriset för löven kommer att bli 300-400 kronor/styck. Hur mycket Sagas löv kan klubbas för under auktionen i augusti vågar hon inte spekulera i.

 

– Jag tycker bara att det är så kul att få vara med på utställningen på Liljevalchs. Och jag gillar kollektiva konstverk. Det är väldigt roligt om någon vill betala för att få det.

Läs mer på Hemslöjden100år

Fler val