Ola Skinnarmo planterar Vi-skogenträd på Liseberg

5 maj, 2011 · Nyheter · Inga kommentarer

2011-05-05

Ola Skinnarmo planterar Vi-skogenträd på Liseberg

”Bidra till att 5000 träd planteras i Vi-skogen för en bättre miljö”. Så lyder utmaningen som drogs igång förra året. Som symbol för startskottet planterades ett träd på Liseberg. Nu är det dags igen, den 6 maj planterar Ola Skinnarmo ett nytt träd på Liseberg.

 

Vi-skogen arbetar med miljöarbete och fattigdomsbekämpning i östra Afrika och är beroende av gåvor från både privatpersoner och företag. Som symbol varje gång företag eller privatpersoner skänkt pengar så att det kan planteras 5000 träd i Vi-skogen planteras också ett träd på Liseberg som symbol för gåvan. Nu har det blivit dags att plantera ett nytt träd som symbol för de gåvor som kommit in under det senaste året.

 

Den här gången är det äventyraren Ola Skinnarmo planterar trädet på Liseberg den 6 maj. Han är sedan tidigare engagerad i Vi-skogens arbete och har besökt verksamheten i Kenya.

– Jag har med egna ögon sett hur Vi-skogens arbete gör skillnad för fattiga bönder i östra Afrika. Träd kan faktiskt rädda liv”, säger Ola Skinnarmo.

 

Stafettpinnen lämnas sedan vidare – de företag som nu antar utmaningen får under nästa år ett träd planterat på Liseberg.

– För Vi-skogen är uppropet ett viktigt initiativ och vi hoppas naturligtvis att fler företag och privatpersoner ska anta utmaningen säger Katarina Andersson, insamlingschef på Vi-skogen.

 

Vill ni vara med när trädet planteras är ni välkomna till Lisebergs Lustgård fredagen den 6 maj kl 14.00.

 

För mer information kontakta:

Andreas Andersen, vd Liseberg, 031-733 01 00

Katarina Andersson, Vi-skogen, 08-120 371 21 eller 0733-649 111

Fler val