Släck ned på lördag för en ljusare framtid

24 mars, 2011 · Nyheter · Inga kommentarer

Släck ned på lördag för en ljusare framtid

Vi-skogen stöder Earth Hour, en miljömanifestation som Världsnaturfonden, WWF, står bakom. Earth Hour hålls på lördagen den 26 mars kl 20.30. Manifestationen går ut på att man släcker ljuset under en timme, för att visa världens beslutsfattare att klimatfrågan måste tas på allvar. I Sverige har flera tusen företag, privatpersoner, organisationer och kommuner anmält sitt stöd till manifestationen.

 

Afrikas fattiga drabbas hårdast av klimatförändringarna. Skördar slår fel, regn kommer inte som de ska och bönders odlingar drabbas av torka och jorderosion. Vi-skogen bedriver ett aktivt miljöarbete i länderna runt Victoriasjön. Bönder utbildas i tekniker för att stå sig mot klimatförändringarna och genom att plantera speciella träd och grödor kan bönder skydda sina odlingar mot starka vindar och torkor. Vi-skogen välkomnar initiativ för en bättre miljö och stöder WWF:s manifestation.

Läs mer om Earth Hour

 

Fler val